Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:15’te güncellendi)

ABD hisseleri, enflasyondaki yükselişin beklentileri karşılaması ve yatırımcıların Travelers Cos. ve Comcast Corp. gibi şirketlerin bilançolarını değerlendirmesi ile yükselirken, Standard & Poor’s 500 Endeksi rekor seviyeye ulaştı.

Chipotle Mexican Gril Inc., kar ve satışlarının öngörüleri aşmasıyla yüzde 12 değer kazandı. Comcast, internet müşterilerinden sağlanan gelirin tahminlerin üzerinde gelmesiyle yüzde 1.8 yükseldi. McDonald’s Corp., karının analist tahminlerinin altında kalmasıyla yüzde 1.4 geriledi.

S&P 500 Endeksi, yüzde 0.6 artarak New York saati ile 13:56'de 1,984.49 puan oldu ve 1,986.24 puana kadar yükselerek ile rekor seviyeye ulaştı. Dow Jones endeksi ise 65.58 puan veya yüzde 0.4 artışla 17,120.31 puana yükseldi. S&P 500’deki tüm hisselerin işlem hacmi, 30 günlük ortalamanın yüzde 3.8 yukarısında seyrediyor.

Minneapolis merkezli U.S. Bank Wealth Management şef hisse senedi stratejisti Terry Sandven, “Hisse senedi piyasası yükseliş eğiliminde gibi görünüyor. Kar açıklamalarında yükseliş görmeye devam edersek, biraz daha artış olabilir. Enflasyon rakamları ise yükselen hisse senedi fiyatlarını destekliyor. Enflasyon rakamları, ABD ekonomik büyümesinin ne çok yavaş ne de çok hızlı olduğuna işaret ediyor” yorumunda bulundu.

S&P 500, beklentilerin üzerinde gelen şirket karları ve merkez bankası teşviki ile dün itibarıyla bu yıl yüzde 6.8 yükseliş kaydetti. ABD ekonomisi ise ilk çeyrekte yüzde 2.9 oranındaki daralma sonrasında toparlanma sinyalleri gösteriyor.

ABD'de enflasyon, şu anda tersine dönen yakıt fiyatlarındaki artış ile hızlanarak, Haziran ayında yükseldi ve Fed Başkanı Janet Yellen'ın son dönemdeki artışların geçici olduğu görüşünü destekledi.

(21:15’te güncellendi)