Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(14:55'te güncellendi)

Avrupa hisse senetleri, Daimler AG ve Akzo Nobel NV'nin beklentileri aşması ile yükselişi ikinci güne taşıdı. Gelişen piyasa hisse senetleri 18 ayın zirvesine çıkarken, Endonezya rupisi daha yüksek getirili para birimlerindeki kazançlara öncülük etti.

Stoxx Europe 600 Endeksi, New York saati ile 07:05'te, yüzde 0.2 yukarıda seyrediyordu. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.2 yükseldi. MSCI Gelişen Piyasalar endeksi yüzde 0.5 artış kaydederken, Endonezya rupisi dolar karşısında yüzde 0.9 güçlendi. Rusya rublesi yüzde 0.5 prim yaparken, petrol yüzde 0.4 ilerledi.

Dünyanın üçüncü büyük lüks araç üreticisi Daimler, ikinci çeyrek karının yüzde 12 arttığını açıklarken, Avrupa'nın en büyük boya üreticisi Akzo Nobel'in işlem karı yüzde 10 yükseldi.

ABD'de dün açıklanan veri, tüketici fiyatları enflasyonunun aylık bazda yavaşladığını gösterdi ve bu durum, faizlerin öngörülenden daha önce artırılacağı olasılığını zayıflattı. Avrupa Birliği (AB), düşürülen Malezya uçağının cesetlerini taşıyan bir trenin Ukrayna'nın Kharkiv kentine ulaşması ile birlikte, Rusya'nın sermaye piyasalarına girişine kısıtlama getirme üzerinde durdu. Hong Kong'da işlem gören Çin hisse senetleri, ülkenin ikinci onshore tahvil temerrütünden kılpayı kurtulmasının ardından, hükümeetin büyümeyi desteklemek ve emlak piyasasını canlandırmak için daha fazlasını yapacağı spekülasyonu ile değer kazandı.

Saxo Bank A/S şef hisse stratejisti Peter Garnry, "Şimdiye kadar oldukça iyi gelir rakamları gördük. Piyasaya baktığımızda sakin bir seyir var ve makro görünüm de hisseleri hala destekliyor" dedi.

(14:55'te güncellendi)