Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

(13:30'da güncellendi)

Gelişen piyasa hisse senetleri, Endonezya'da Joko Widodo'nun resmi olarak başkanlık seçimini kazandığının açıklanması ve Çin'in konut piyasasını desteklemek için tedbirleri hızlandıracağı iddiaları ile 18 ayın en yükseğine tırmandı. Endonezya rupisi iki ayın zirvesine tırmandı.

China Resources Land Ltd., inşaat sektöründe yükselişe öncülük ederken, Hong Kong’taki Çin gösterge endeksi, bu yılki kayıplarını azalttı. Rusya hisseleri, OAO Magnit öncülüğünde yükselişi hızlandırarak, yüzde 0.8 değer kazandı. Ruble dolar karşısında, 2 haftanın en büyük 2 günlük kazancını sağladı. Rupiah ise 21 Mayıs’tan bu yana en güçlü seviyesini görmeye ilerliyor. Türk lirası ve Güney Afrika randı yüzde 0.5 yükseldi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.4 yükselerek Londra saati ile 09:02'de 1,079.06 puan oldu. Hang Seng China Enterprises Endeksi, Çin'in demir yolu harcamalarını artırması ve bazı yerel hükümetlere emlak kısıtlamalarını hafifletme ve bazı küçük bankalara ise mevduat ihtiyat miktarları oranını düşürme izni vermesi ile Mart ayındaki düşük seviyesinden yüzde 18 yükseliş kaydetti. Widodo Endonezya'nın 1997 Asya finansal krizinden bu yana görmediği büyüme hızını yakalamayı hedeflediğini belirtti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 7.5 yükselirken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11.2 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 5.5 artış gösterirken, 15.1 kat değerleme kaydedildi.

(13:30'da güncellendi)