Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:55'te güncellendi)

Avrupa hisseleri, yatırımcıların Akzo Nobel NV ve GlaxoSmithKline Plc gibi şirketlerin bilanço açıklamalarını değerlendirmesiyle ve Tüketici Güveni verisinin beklenmedik şekilde düşmesinin ardından yatay bir seyir izledi.

Akzo Nobel NV, tahminlerin üzerinde genle ikinci çeyrek kar açıklamasının ardından yüzde 3.9 değer kazandı. Outotec Oyj, Weir Group Plc’nin şirketi satın almayı düşündüğü söylentileri ile iki yıldan uzun bir sürenin en büyük yükselişini gösterdi. GlaxoSmithKline Plc, ikinci çeyrek karının beklentilerin altında kalmasıyla yüzde 4.7 geriledi. Deutsche Bank AG, Wall Street Journal'ın haberinde bankanın müfettişlerinin ABD'deki bazı şirketleri yanılttığının belirtilmesi üzerine düşüş gösterdi.

Stoxx 600 yüzde 0.1 yükselerek Londra’da 342.86 puan ile günü tamamladı. Endeks, erken saatlerdeki yüzde 0.4 kadar yükselişi düşürdü. Gösterge endeks dün, Actelion Ltd. ve ARM Holdings Plc gibi şirketlerin daha iyi finansal sonuç tahmininde bulunmasıyla yüzde 1.3 yükselerek, üç günlük kayıplardan toparlandı.

Danimarka'daki Saxo Bank stratejisti Peter Ganry ''Şimdiye dek çok iyi kar rakamları geldi. Piyasa da hemen Avrupa ve ABD'den gelecek ekonomik verilere kilitlendi. Oradan da karışık ve bir nebze yukarı yönlü işaretler geliyor. Piyasa geneline baktığımızda, sakin ve makro yönden hisseleri destekleyen bir tablo görüyoruz'' dedi.

Bu ay gelen veri Euro bölgesindeki perakende satışların Mayıs'ta geçen yıla oranla arttığını ve araba kayıtlarının Haziran'da çoğaldığını gösteriyor. ABD'den gelen bir rapor da, işsizlik maaşı için başvuru yapanların, 12 Temmuz'da biten haftada azaldığını ortaya koydu.

(19:55'te güncellendi)