Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Deutsche Bank AG, Wall Street Journal'ın Banka'nın müfettişlerinin geçen yıl bazı ABD'li işletmeleri, "doğru olmayan ve güvenilmez" finansal raporlar ile yanılttıklarını kaydetmesinin ardından, Frankfurt'taki işlemlerde değer kaybetti.

Federal Reserve Bank of New York'un Banka'nın ABD'deki faaliyetlerine yönelik bir incelemesi de, gazetenin haberine göre, yetersiz gözetim ve teftişin yanı sıra zayıf teknolojiye dikkat çekti. Deutsche Bank hisseleri yüzde 2.8 ile 10 Temmuz'dan bu yana en hızlı güniçi düşüşünü gerçekleştirdi ve yıllık kaybını yüzde 21'e genişletti.

Habere göre, Deutsche Bank'ın denetlemesini yürüten New York Fed kıdemli başkan yardımcısı Daniel Muccia, 11 Aralık'ta Frankfurt merkezli Banka'ya gönderdiği mektupta, "Hataların boyutu ve genişliği, firmanın bütün halinde ABD düzenleyici raporlama yapısının, büyük çaplı bir iyileştirmeye ihtiyaç duyduğunu işaret ediyor," dedi. Mektup, Banka'nın daha önce belirlenen hatalaarın düzeltilmesi konusunda da bir iyileşme olmadığını vurguladı.

Almanya'nın en büyük bankası olan Deutsche Bank, Ocak ayında, hissedarlara, daha güçlü kontroller için yatırım yapmakta olduğunu ve düzenlemelerden kaynaklanan zorlukları gidermek için personel alımı yaptıklarını kaydetmişti. Banka, bu ay yaptığı açıklamada, ABD'de, uyum, risk ve teknoloji içim yaklaşık 500 kişiyi işe alacağını duyurdu. Deutsche Bank North America'nın başkanı Jacques Brand, aynı dönemde Bloomberg News'a yaptığı değerlendirmede, yılsonuna kadar ek alımlar yapılacağını belirtti.