Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi dün, karların açıklanmasının ardından, Apple Inc.'nin teknoloji hisselerini yukarı itmesi ve sağlık-bakım hisselerinin ralli yapması sonucu tüm zamanların en yüksek seviyesinde kapandı. Boeing Co.'nun finansalları, Dow Jones Endeksi'nin düşmesine yardımcı oldu.

Apple, yeni ürünler için beklemenin artık sonuna gelindğini işaret etmesinin ardından 2012'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Biogen Idec Inc., tüm yıl için tahminini yükseltmesinin etkisi ile yüzde 11 ralli yaparken, Intuitive Surgical Inc., finansallarının tahminleri aşması sonucu yüzde 18 sıçradı. Boeing, bir tankerin maliyetinin yeni uçak programında zorluklar getireceği endişesini artırması ile yüzde 2.3 değer kaybetti.  Facebook Inc., karının tahminlerden iyi gelmesi soonucu yüzde 0.8 yükseldi.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.2 yüksekerel, 1,987.19 puan ile rekor seviyede kapandı. Dow Jones Endeksi 25.63 puan ya da yüzde 0.2 düşüşle günü 17,087.91 puandan tamamladı. Boeing Dow Jones Endeksi'nin altıncı en büyük şirketi ve endekste yüzde 4.8 ağırlığa sahip.

New York'ta BlackRock Inc. şef yatırım stratejisti Russ Koesterich, "Karların genel tonu olumlu ve karlar tahmin aralığının alt sınırına dğil üst sınırına yakın ve piyasanın Fed'den destek göreceği görüşüne sahip olanları rahatlatacak enflasyon rakamları gördük" dedi.

S&P 500 Endeksi dün, enflasyon verilerinin Fed'in faizleri yakın zamanda artırma konusunda aceleci olmayacağını işaret etmesi ve şirket karlarının ekonomi konusunda iyimserliği desteklemesi sonucu yükseldi. Fed Başkanı Janet Yellen, merkez bankasının aylık tahvil alımlarını durdurmasının ardından, faizlerin "kayda değer bir süre" daha düşük kalacağını söyledi. Fed varlık alımlarını Ekim ayında sonlandırma yönünde hareket ediyor.