Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, Çin'de imalat sanayi endeksinin son 18 ayın en yükseğine çıkması sonrasında dalgalanırken, bölgesel gösterge endeks altı yılın en yükseğine yakın seviyelerde seyrediyor.

Apple Inc. için panel sağlayan LG Display Co., ikinci çeyrekte analist beklentilerinin üzerinde tahmin açıklaması sonrasında Seul'de yüzde 1.8 yükseldi. Great Wall Motor Co., öncü bilanço açıklamasıyla China International Capital Co. tarafından hisselerine alım tavsiyesi verilmesi üzerine yüzde 5.5 değer kazandı. Newcrest Mining Ltd. ise yüzde 5.7 geriledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi büyük bir değişiklik yaşamayarak Hong Kong saati ile 12:07'de 148.45 puan olurken, yüzde 0.1'den az bir kayıp ve yüzde 0.3 kadar kazanç arasında dalgalandı. Endeks dün Haziran 2008'den bu yana en yüksek seviyeden günü tamamladı. PepsiCo. Inc. ve Dow Chemical Co. gibi şirketler, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin dünü rekorla tamamlamasına yardımcı olurken, endeksteki şirketlerin yüzde 77'si analist beklentilerinin üzerinde bilanço açıkladı.

Japonya'da Topix endeksi yüzde 0.1 gerilerken, ülkede ticaret açığı ihracattaki beklenmedik düşüş ile ekonomist beklentilerinin üzerinde gerçekleşti. Japonya'nın ticaret açığı  Haziran'da 822.2 milyar yen (8.1 milyar dolar) olurken, Bloomberg anketine katılan 32 ekonomistin tahmin medyanı 643 milyar yen düzeyinde bir açık olacağı yönündeydi. Ülkenin ihracatı bir yıl önceye göre yüzde 2 gerilerken, ithalat ise yüzde 8.4 artış kaydetti.