Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:00'da güncellendi)

Avrupa hisseleri, Euro Bölgesi'nde imalat sanayi ve hizmet sektörü PMI'ın bu ay yükseldiğini gösteren veriler sonrası ve yatırımcıların Euro Bölgesi’ndeki ekonomik toparlanma yolunda gittiğine yönelik güvenini destekleyerek yükselişi 3. güne taşıdı.

Nokia Oyj, ikinci çeyrekte gelirlerinin beklentileri aştığını açıklamasıyla üç yılın zirvesine tırmandı. Danske Bank A/S, yıllık gelirler tahminini artırması ile Ağustos’tan bu yana en büyük ralliyi gerçekleştirdi. BASF SE ise gelirlerinin analist beklentilerinin altında kalmasıyla yüzde 1.5 değer kaybetti.
Roche Holding AG, yıllık tahminini teyit etmesi ile yüzde 1.2 yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.4 yükselerek Londra’da 344.33 puan ile günü tamamladı. Endeks, geçtiğimiz 3 gün boyunca beklentilerin üzerinde gelen şirket karları ile yüzde 1.9 yükseldi. Stoxx 600 Endeksi’nde, tüm kontratlarda işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 8.3 yukarısında seyrediyordu.

Euro Bölgesi imalat sanayi ve hizmet sektörü faaliyetleri Temmuz'da güçlenerek, 18 ülke üyesi bulunan bölgede toparlanmanın hız kazandığı sinyalini verdi. Markit Economics verilerine göre, Euro Bölgesi'nde bileşik PMI Haziran'daki 52.8 seviyesinden Temmuz'da 54'e yükselerek, Nisan ayındaki üç yılın zirvesi ile aynı düzeye tekrar geldi. Bloomberg anketine katılan 22 ekonomistin tahmin medyanı endeksin değişiklik göstermeyerek 52.8'de kalacağı yönündeydi. 50'nin üzerindeki değerler genişlemeye işaret ediyor.

Çin'de imalat sanayi endeksi Temmuz'da 18 ayın zirvesine tırmanarak ekonominin yüzde 7.5 düzeyindeki 2014 yılı büyüme beklentisini karşılayacağı sinyali verdi. HSBC Holdings Plc ve Markit Economics'in öncü satınalma yöneticileri endeksi (PMI) 52 olurken, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı 51 düzeyindeydi. Haziran ayında son okuma 50.7 olarak gerçekleşmişti.

(20:00'da güncellendi)