Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:50'de güncellendi)

Dolar önemli para birimleri karşısında, işsizlik maaşı başvurularının geçtiğimiz hafta beklenmedik şekilde 8 yılın en düşük seviyesine gerilemesi1 ayın en yükseğine tırmandı.  

Euro, sanayi imalatındaki büyümenin Temmuz’da beklenmedik şekilde hızlanmasının ardından 8 ayın en düşük seviyesinden yükseliş kaydetti. Sterlin dolar karşısında, İngiltere perakende satışlarının Haziran ayında ekonomistlerin tahminlerinin altında artması ile düşüşü 7. güne taşıdı. Yeni Zelanda doları, ülkenin merkez bankasının para birimindeki olası değer kaybına karşı uyarıda bulunması ile 9 ay içindeki en sert düşüşü gösterdi.

Connecticut’ta bulunan Faros Trading LLC yöneticisi Brad Bechtel, “Verilerin de desteği ile dolar ve ABD hisselerinde ivme zaten bu yönde ilerliyordu. Fed’in para politikası ise ultra-akomodatif olmayı sürdürürken, ekonomi doğru yönde ilerlemeye devam ediyor” dedi

Doların 10 önemli para birimi karşısında hareketlerini izleyen Bloomberg Spot Dolar Endeksi,  yüzde 0.1 yükselerek New York saati ile 08:49’da 1,011.70 puana geldi. Endeks, erken saatlerde 18 Haziran’dan bu yana en yüksek seviyesi olan 1,011.81 puanı gördü.

İşsizlik başvuruları 19 Temmuz'da sona eren haftada 19,000 kişi gerileyerek 284,000 oldu ve Şubat 2006'dan bu yana en düşük seviyede gerçekleşti. Bu rakam ayrıca Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin en düşük tahmininin de altında. Veriyi açıklayan ABD Çalışma Bakanlığı sözcüsü, yılın bu zamanlarında otomobil tesislerinin kapatılması ile rakamların volatil olabileceğini dile getirdi.

(16:50'de güncellendi)