Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatının gerilemesi, yurt içinde de doların Türk Lirası (TL) karşısında değer kaybetmesinin etkisiyle altının gram fiyatı 87,19 lira ile son bir ayın en düşük seviyesine geriledi.

Küresel risk iştahının artması yatırımcıların güvenli liman varlıklarına olan talebinin azalmasına neden olurken altının ons fiyatı 50 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 1.294 dolara kadar geriledi. Altının ons fiyatı geçen hafta da bu seviyeye kadar gerilemiş bu seviyeden gelen tepki alımları ile tekrar yükselişe geçmişti.

Analistler, altının ons fiyatında destek olarak nitelendirilen 1.304 doların kırılmasıyla 1.294 dolara doğru bir geri çekilme görüldüğünü ifade ederken, bu seviyenin kırılması durumunda ise 1.277 doların gündeme gelebileceğini ifade ediyor.

Son dönemde altında fiziksel talebin azaldığını, küresel risk iştahının da yüksek olması nedeniyle altının ons fiyatında dalgalı bir seyir görüldüğünü belirten analistler, gelişmeler doğrultusunda kısa vadede kararsız tutumun bir süre daha devam edebileceğini ifade ediyor.

Yurt içinde ise altının ons fiyatının gerilemesi ve doların TL karşısında değer kaybetmesinin etkisiyle altının gram fiyatı son bir ayın en düşük seviyesi olan 87,19 TL'ye kadar geriledi.

Altının, dün günü 87,93 TL'den kapatan gram fiyatı bugün en yüksek 87,51 TL'ye çıktıktan sonra şu dakikalarda 87,30 TL'den işlem görüyor. Analistler, altının gramında 86.50 TL seviyesinin önemli destek konumunda olduğunu, bu seviyenin kırılması durumunda ise 85 ve 83.50 seviyelerinin gündeme gelebileceğini kaydediyor.


AA