Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:05'te güncellendi)

Dolar endeksi, ABD'de dayanıklı tüketim malı siparişlerinin Haziran ayında beklentilerin üzerinde yükselerek ekonominin ivme kazandığına yönelik sinyalleri artırması sonrasında, son bir ayın en yükseğine tırmandı.

Bloomberg Spot Dolar Endeksi, genişleme göstermesi beklenen gelecek haftaki ikinci çeyrek büyüme rakamları ve artış beklenen istihdam verisi öncesinde üst üste ikinci haftalık kazancı genişletti. Euro, Almanya'da iş dünyası güveninin Temmuz'da ekonomist beklentilerinden fazla gerilemesi üzerine dolar karşısında Kasım'dan bu yana en düşüğe geriledi. İsveç kronu ise perakende satışların artış göstermes ile euro karşısında üç haftanın en yüksek düzeyine yükseldi.

ABD dolarının 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini izleyen Bloomberg Spot Dolar Endeksi, yüzde 0.1 yükselerek New York saati ile 08:44'te 1,013.36 puan olurken, 1,013.84 puan ile 18 Haziran'dan bu yana en yükseği gördü. Endeks bu hafta yüzde 0.4 yükselirken, geçtiğimiz hafta da yüzde 0.3 artış kaydetmişti.

Gelişen ülke para birimleri bugün ABD dolar karşısında kayıpları genişletiyor. Şu dakikalarda Polonya zlotysi yüzde 0.4, Rusya rublesi ve Brezilye reali ise yüze 0.5 düşüş aşağıda seyrediyor.

ABD'de dayanıklı tüketim malı siparişleri yüzde 0.7 artış gösterdi. Hava taşıtları hariç askeri olmayan yatırım ürünleri siparişleri yüzde 1.4 artarken, Mayıs ayı verisi yüzde 0.7 artıştan yüzde 1.2 düşüşe revize edildi.

(16:05'te güncellendi)