Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:25'te güncellendi)

Avrupa hisseleri, LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton ve Statoil ASA gibi şirketlerin kar açıklamalarının tahminlerin altında kalması ile 1 hafta içindeki en büyük düşüşü yaşayarak işlemlerin son yarım saatinde kayıpları artırdı.

Dünyanın en büyük lüks ürün şirketi LVMH, beklentinin altında kar açıklaması ve ayrıca Asya'da talebin zayıfladığını da bildirmesi ile Eylül 2011'den bu yana en dik düşüşü kaydetti. Air-France-KLM Group ikinci çeyrekte beklentileri aşan kar açıklamasıyla yüzde 2.6 değer kazandı. Sky Deutschland AG, British Sky Broadcasting Group Plc'nin şirketi satın alma teklifi yapması sonrasında yüzde 1.4 ilerledi. Royal Bank of Scotland Group Plc ise yılın ilk yarısında karının neredeyse iki katına çıktığı tahmininde bulunması ile 4 yıldan uzun bir sürenin en büyük rallisini gerçekleştirdi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.7 gerileyerek Londra’da 341.95 puan ile haftayı tamamladı. Endeks, Danske Bank A/S ve Actelion Ltd. gibi şirketlerin yıllık gelir tahminlerini artırmasıyla bu hafta yüzde 0.7 yükseldi.

Piyasa araştırma şirketi GfK SE'nin tahminine göre, Almanya'da Tüketici Güveni Ağustos'ta Aralık 2006'dan bu yana en yüksek seviyeye ulaşacak.

(19:25'te güncellendi)