Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, daha önce ağır yaralı şekilde hastanelere kaldırılan 3 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle birlikte İsrail saldırılarının başladığı 7 Temmuz'dan bu yana ölen Filistinlilerin sayısının bin 60'a yükseldiğini belirtti.

İsrail basın mensuplarını hedef alıyor

Öte yandan, yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre Gazze'nin merkezinde yer alan Filistin El-Aksa televizyonunun bulunduğu bir bina İsrail tarafından vuruldu. Binada Gazze'de görev yapan bir çok yerel ve uluslararsı pek çok basın kuruluşunun görev yaptığı kaydedildi.

Gazze'nin tarım ve hayvancılıkta zararı 50 milyon dolar

Filistin Hükümeti Tarım Bakanlığı Planlama ve Politikalar Müdürü Nebil Ebu Şemmale, yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda tarım ve hayvancılık alanlarının vurulması sebebiyle ilk belirlemelere göre Gazze'nin en az 50 milyon Amerikan Doları (USD) zararının olduğunu söyledi.

Balıkçı teknelerinin hedef alınması sebebiyle  balıkçılık sektörünün 1 milyon USD zararda olduğunu ifade eden Şemmale, "İsrail saldırılarında vurulan sulama sistemleri, seralar, ağaçlar ve ürünlerin Gazze çifçisine verdiği zarar 30 milyon USD, büyük ve küçük baş haynanların ağıllarına, tavuk çiftliklerine ve arı yetiştiricilerinin zararı 18 milyon USD" diye konuştu.

Saldırılarda en çok zarar gören şehrin Refah kenti olduğunu dile getiren Şemmale, dolaylı zararların da yaklaşık 250 bin USD olduğunu kaydetti.

"Koruyucu Hat" adı altında 7 Temmuz'da Gazze’ye havadan saldırı başlatan İsrail ordusu, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. İsrail’in genellikle sivil yerleşim birimlerini hedef aldığı saldırılarda, şu ana kadar bin 60 Filistinli öldü, yaklaşık 6 bin 300 kişi yaralandı.

AA