Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Turkcell'in hissedarlarından Altimo'nun Başkan Yardımcısı Evgeny Dumalkin, "İngiliz Yüksek Mahkemesi ödeme için 1 Ağustos 2014 tarihini son ödeme tarihi olarak belirledi" dedi.

Turkcell'in sorunlu hisselerine ilişkin İngiliz Yüksek Mahkemesi'nin (Privy Council) onayladığı anlaşmanın detaylarını değerlendiren Dumalkin, Çukurova ile Alfa'nın, Çukurova hisseleri geri alması halinde Alfa'nın haklarının tam olarak korunması konusunda anlaşmayı başardığını anlattı.

Dumalkin, Alfa'ya ödemenin finansmanına ilişkin ise, "Potansiyel borç veren kurumun, Çukurova ve Alfa ile Alfa'nın hissedar olarak haklarına saygı gösterecek şekilde bir anlaşmaya girmesi gerekecektir. Büyük olasılıkla finansör Ziraat Bankası olacak. Eğer 1 Ağustos'a kadar ödeme gerçekleşmeze Turkcell'deki sorunlu hisseler Alfa'da kalır" dedi.

İngiliz Yüksek Mahkemesi'nden dün yapılan yazılı açıklamada, "16 Temmuz tarihinde yapılan duruşmanın ardından taraflar hisse ödemesine olanak sağlayacak koşullara ilişkin anlaşmaya varmıştır. Tarafların anlaşması kurul tarafından 24 Temmuz tarihinde onaylanmıştır. 30 Temmuz tarihli duruşma yapılmayacaktır" bilgisi paylaşılmıştı.