Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, Çin hükümetinin ekonomik büyümeyi güçlendirmeye yönelik teşviklerinin yarattığı iyimserlik ile Hong Kong'ta işlem gören Çin hisselerinin boğa piyasasına doğru ilerlemesi üzerine yükselirken, bölgesel gösterge endeks altı yılın zirvesini genişletiyor.

Bank of Communications Co., şirketin özel yatırımcılar için daha fazla hisse satışı yapmak istediğini gösteren bir rapor sonrasında yüzde 4.9 yükseldi. Hitachi Chemical Co., işten çıkarma ve çeyrek dönemlik kar açıklamasıyla Tokyo'da yüzde 9.5 değer kazandı. Resona Holdings Inc. ise kamu fonlarını geri ödemek için imtiyazlı hisse senedi geri alımı yapabileceğini açıklamasıyla yüzde 5.4 tırmandı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2 yükselerek Hong Kong saati ile 14:26'da 149.13 puan olurken, endeksteki 10 sektör grubu da yükseldi. Endeks 25 Temmuz'da Haziran 2008'den bu yana en yüksek seviyeden kapanmış ve geçtiğimiz hafta boyunca yüzde 1.4'lük artış kaydetmişti. Hang Seng China Enterprises Endeksi, politika yapıcıların büyüme hedeflerine ulaşabilmek amacıyla uyguladığı teşvikler ile boğa piyasasına girmeye hazırlanıyor.

Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 1 yükselerek 20 Mart'taki düşük seviyeden bu yana yüzde 21 tırmandı. Yüzde 20'nin üzerindeki artışlar boğa piyasasını simgeliyor.

Japonya'da Topix endeksi yüzde 0.4, Güney Kore'de Kospi endeksi ise yüzde 0.7 yükseldiler. Avustralya S&P/ASX 200 Endeksi ve Yeni Zelanda NZX 50 Endeksi yüzde 0.1'er geriledi. Tayvan Taiex endeksi yüzde 0.2, Hindistan S&P BSE Sensex ise yüzde 0.4 düşüş yaşadı. Singapur piyasaları bugün kapalı.