Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:45'te güncellendi)

Avrupa hisseleri, BP Plc ve Ferrovial SA gibi şirketlerin beklentileri aşan sonuçları ile, iki günlük düşüşü sonlandırarak yükseldi.

Ferrovial yılın ilk yarısında beklentinin üzerinde kar açıklaması ve hisse geri alımı yapacağını bildirmesi ile yüzde 1.2 değer kazandı. Next, yıllık kar ve satış tahminini yükseltmesi ile yüzde 2.6 yükseldi. BP Plc yüzde 2.5 gerilerken, Renault SA bir yıl önceye göre daha fazla para harcaması yaptığını açıklamasıyla son dört ayın en dik düşüşünü kaydetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi günü yüzde 0.3 yükselişle 342.27 puandan tamamlarken, Avrupa Birliği'nin Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlar açıklaması ile işlemlerin son yarım saatinde kazancını azalttı. Gösterge endekste değerlemeler 15.5 kat düzeyinde olurken, bu seviye yıl başlangıcındaki 13.9 ve beş yıl ortalaması 12.6'nın üzerinde.

AB hükümetleri bugün, Brüksel'de Rus devlet bankalarının hisse ya da tahvil satışını ve Rusya'ya petrol sektörünü modernize etmek amacıyla kullanılan ekipmanların ihracatını durdurma konusunda anlaşmaya vardı. Petrol sektörü Rusya ekonomisinin ana damarlarından biri konumunda. Rusya'ya yapılacak olan silah satışı ve makine, elektronik ve diğer mülki varlıkların satışına yönelik yeni kontratlar da ayrıca yasaklandı.

(19:45'te güncellendi)