Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(22:10’da güncellendi)

ABD hisseleri, beklentilerin üzerinde gelen ekonomik büyüme verisi ve Fed’in aylık tahvil alım programında azaltıma gitmeye devam etmesinin ardından dalgalı bir seyri izliyor.

Twitter Inc., karının beklentileri aşması ve şirketin yıllık satış tahmini yükseltmesi ile yüzde 22 oranında prim yaptı. Amgen Inc. ve Regeneron Pharmaceuticlas Inc. öncülüğünde biyoteknoloji hisseleri ralli yaptı. Genworth Financial Inc., artan başvuru maliyetlerinin sigorta şirketini rezervlerinin yeterli olup olmadığını kontrol etmeye zorlaması ile yüzde 14 değer kaybetti.

Standard & Poor's 500 Endeksi, yüzde 0.1 artarak New York saati ile 14:40'ta 1,972.08 puan oldu. Dow Jones Industrial Average, 10.11 puan 16,902 puana indi. Nasdaq 100 Endeksi, yüzde 0.5 yükseldi.

Atlanta merkezli Angel Oak Capital Advisors LLC kurucu ve yönetici ortağı Brad Friedlander, “Piyasada biraz rahatlama görüyorsunuz. Ancak FOMC açıklaması sürpriz olmadı. Büyüme rakamı, güvenin inşa edilmesi açısından önem taşıyor” yorumunda bulundu.

Tüketici harcamaları ve yatırımlardaki yükseliş, ilk çeyrekteki daralmanın ardından ikinci çeyrekte ABD ekonomisinin tahminlerin üzerinde toparlanma kaydetmesine destek oldu. ABD ekonomisi ikinci çeyrekte, yüzde 3'lük beklentileri aşarak yüzde 4 oranında büyüdü. Bir önceki çeyrekte yüzde 2.9 olarak açıklanan küçülme oranı ise yüzde 2.1'e revize edildi.

(22:10’da güncellendi)