Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın ikinci büyük spor malzemesi üreticisi Adidas AG, 2014 kar tahminini ve önümüzdeki yıl için hedeflerini küçültmesinin ardından 5 yılın en büyük düşüşünü yaşadı. Düşüşte Rusya geriliminin ve golf malzemelerine olan talepteki azalmanın etkili olduğu belirtiliyor.

Adidas hisseleri Frankfurt'ta yüzde 11 değer kaybederek Mayıs 2009'dan bu yana en ciddi kaybını vermiş oldu. Almanya merkezli şirket bu yılki net kar tahminini 650 milyon euro (870 milyon dolar) olarak açıkladı. Şirket daha önce 830-930 milyon euro bandında kar tahmini yapmıştı. Ayrıca şirketin Route adı verilen 2015 satış ve karlılık hedeflerine de ulaşamayacağı belirtildi.

Adidas, TaylorMade golf birimini yeniden yapılandırarak daha düşük beklentilerle uyumlu hale getirmeye çalışacak. Şirket ayrıca bölgedeki gerilim nedeniyle Rusya'da bazı mağazalarını kapatacağını ve yeni mağazaların açılışını erteleyeceğini açıkladı.

Adidas'ın ikinci çeyrekteki satışları yüzde 2'lik çıkışla 3.47 milyar euro oldu. Golf satışları ise aynı çeyrekte yüzde 18 geriledi.