Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Whole Foods Market Inc. ve Kraft Foods Group Inc gibi şirketlerin beklentilerin altında kalan kar açıklamaları yaparken, Standard & Poor’s 500 Endeksi’nin aylık kazancını azaltma sinyali vermesi ile düşüş gösteriyor.

Whole Foods, 2014 yılı gelir tahminini düşürmesi ile Almanya’da yüzde 4.5 değer kaybetti. Kraft, ikinci çeyrek dönem satışlarının analist beklentilerin altında kalmasının ardından yüzde 2.6 geriledi. Yum! Brands Inc., et tedarikçisi OSI Group LLC ile bağlarını koparadığı açıklması sonrasında New York’ta yüzde 6.2 düştü. Allstate Corp., çeyrek dönem karının tahminleri aşması ile yüzde 2.6 değerlendi.

S&P 500 Eylül vadeli endeksi, yüzde 0.7 gerileyerek Londra’da saati ile 10:57’de 1,951.9 puan oldu. Endeks, beklentilerin üzerinde gelen kar açıklamaları ile Temmuz ayında yüzde 0.5 yükselerek üst üste 6 aylık kazanca ilerliyor. Facebook Inc. ve Chipotle Mexican Gril Inc. gibi şirketlerin karları yükselirken, Time Warner Inc., Rupert Murdoch’ın sahip olduğu 21st Century Fox Inc.’in şirkete teklif götürmesinin ardından ralli yaptı.

S&P 500’de bulunan ve aralarında Exxon Mobil Corp., MasterCard Inc., Colgate-Palmolive Co. ve Time Warner Cable Inc.’in de bulunduğu 51 şirket bugün kar açıklamalarını gerçekleştirecek. Bilançosunu açıklayan şirketlerin yüzde 76’sının karları tahminleri aştı ve yüzde 67’sinin ise satışları beklentilerin üzerinde geldi.

Bugün ABD Çalışma Bakanlığı tarafından Washington’da açıklanacak olan işsizlik maaşı başvurularının bir önceki dönemdeki 284.000’den 26 Temmuz’da sona eren haftada 300.000’e yükselmesi bekleniyor.