Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:10'da güncelendi)

Gelişen piyasa hisseleri, Samsung'un beklenenin altındaki gelen kar rakamlarının teknoloji şirketlerinde son 1 yılda görülen en büyük düşüşe neden olması ile Mart ayından bu yana en büyük düşüşü kaydetti. Arjantin hisseleri ve hükümet tahvilleri, ülkenin borç ödemesini yapamamasının ardından geriledi.

Samsung'un hisseleri, Seul'de yüzde 3.7 geriledi. Borsa Istanbul 100 Endeksi, yüzde 2.5 düşüş kaydetti. OTP Bank Plc öncülüğünde, BUX Endeksi yüzde 1.7 geriledi. Arjantin'in 29 milyar dolarlık tahvil faizini ödeyemeyerek iflas etmesi üzerine, Merval endeksi dünya genelindeki en büyük düşüşü yaşadı. Arjantin'in 2033 vadeli dolar tahvilleri de 2 günlük kazancını noktaladı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 1.3'lük kayıpla New York saati ile 12:44'te 1,064.64 puan oldu. Endeks, Temmuz ayı kazancını yüzde 1.3’e indirdi ve bu ayı da kazançla kapatıp 6 ay üst üste yükselerek 2006'dan beri en uzun ralliyi gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Yüzde 14'lük çıkışla bu yıl endüstri grupları arasında en iyi performansı gösteren teknoloji endeksi, bugün yüzde 2.4 geriledi. Yatırımcıların Arjantin'e olan ilgisi, 29 milyar dolarlık tahvil sahiplerinin doğrudan ödeme talep edip etmeyeceğine kayıyor.

Londra'daki Amiya Capital LLP'nin stratejisti Michael Wang ''Bugün, son birkaç gündür çok iyi bir performans gösteren gelişen piyasalar için bir konsolidasyon günü oldu'' dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 6.2 yükselirken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11.1 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 3.5 artış gösterirken, 14.8 kat değerleme kaydedildi.

(21:10'da güncelendi)