Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, küresel çapta yaşanan ve Dow Jones endeksinin bu yılki kazancını bir seansta geri vermesine de sebep olan son altı ayın en sert satışlarını takip ederek geriledi.

Skymark Airlines Inc., sipariş ettiği altı adet A380 uçağının iptali nedeniyle Airbus Group NV'ye ceza ödemek zorunda olmasıyla yüzde 9.6 geriledi. Samsung Electronics Co., UBS AG tarafından hisse notunun düşürülmesi üzerine yüzde 3.4 değer kaybetti. China Rongsheng Heavy Industries Group Holdings Ltd. ise ilk ayrıda daha büyük zarar tahmini yapmasıyla Hong Kong'ta yüzde 2.5 düşüş yaşadı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.8 gerileyerek Hong Kong saati ile 12:37'de 147.63 puan olurken, 10 sektör grubunun dokuzu geriledi. Temmuz ayını yüzde 2.1 yukarıda tamamlayan endeks, bu hafta içinde Haziran 2008'den bu yana en yükseği görmesine rağmen, son üç haftada ilk defa haftalık düşüşe hazırlanıyor. MSCI Dünya Endeksi ise dün yüzde 1.5 gerileyerek Şubat'tan bu yana en dik düşüşü kaydetti.

Japonya Topix endeksi yüzde 0.4 gerilerken, Avustralya S&P/ASX Endeksi yüzde 1.6 düşüşle 4 Şubat'tan bu yana en dik düşüşü kaydetti. Hong Kong Hang Seng Endeksi, dün Eylül 2012'den bu yana en iyi aylık performansı tamamlamasının ardından bugün yüzde 0.5 aşağıda. Hang Seng China Enterprises ise bu hafta boğa piyasasına girmesinin ardından bugün yüzde 0.9 düşüş yaşadı.