Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(12:40'ta güncellendi)

Avrupa ve Asya hisseleri, dünya genelindeki hisselerde beş aylık rallinin sona ermesi ile geriledi. Kredi riski yükselirken, ABD Hazine tahvilleri düşüş yaşadı ve dolar ABD istihdam verisi öncesinde güçlendi. Petrol fiyatları da değer kaybediyor.

Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saati ile 10:03'te yüzde 1.4 aşağıda seyrederken, düşüşün üçüncü gününde. MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1 geriledi. Standard & Poor's 500 endeks vadelileri yüzde 0.5 düşüş kaydetti. Avrupa'da kurumsal kredi riski dördüncü günde de artış gösterdi. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizleri 2 baz puan yükselerek yüzde 2.58 olurken, Bloomberg Spot Dolar Endeksi dört ayın zirvesine tırmandı. Petrol yüzde 0.6 geriledi.

Yatırımcılar, Fed'in politika faizini beklenenden daha hızlı artırıp artırmayacağına yönelik bir fikir yürütebilmek adına, ABD'de bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisini bekliyor. Avrupa'da Temmuz ayı imalat sanayi son okuması ekonomist beklentilerinin altında gerçeklirken, Çin'de imalat sanayi genişledi.

Moody's, Arjantin'in görünümünü negatife düşürürken, S&P bu hafta içinde ülkenin temerrüde düştüğünü söylemişti.

(12:40'ta güncellendi)