Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(14:00'da güncellendi)

ABD'de toparlanmanın istikrarlı bir şekilde sürmesi ile Fed'in faiz artırımına yaklaştığı söylentileri üzerine dolar, yen karşısında yükselişi 11. güne taşıyarak 201’den bu yana en uzun süreli kazanç dönemini kaydediyor

Bloomberg Spot Dolar Endeksi, ekonomistlerin bugünkü ABD istihdam verisi öncesinde artış beklemesi ile Mart'tan bu yana en güçlü seviyeye yaklaştı. Bir Bloomberg anketine göre bireysel gelirler ve harcama seviyeleri Haziran'da yükseldi. Sterlin, İngiltere imalatının beklentilerin altında bir büyüme göstermesi ile 7 haftanın en düşük seviyesine geriledi. 20 gelişmekte olan ülke para biriminin hareketlerini takip eden gösterge endeks, Mart ayından bu yana en düşük seviyeye indi. Avustralya doları, ise zayıfladı.

Londra’da bulunan Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Döviz stratejistlerinden Lee Hardman konu ile ilgili olarak, “İvmelenme ve yukarı yönlü riskler doları yen karşısında güçlendiriyor. Bugün olumlu gelmesi beklenen tarım dışı istihdam verisi, ABD’de istihdamın güçlenmeye devam ettiğini gösterecek” dedi.

Dolar yen karşısında büyük yüzde 0.2 yükselerek New York saati ile 06:13’te 102.95 yen olurken, bu haftaki kazancını yüzde 1.1 oranına genişletti. Dolar euro karşısında, büyük bir değişiklik göstermeyerek .-1.3399 dolar seviyesinde ve geçtiğimiz 5 gün içinde yüzde 0.2 yükseliş kaydederek 23 Mayıs’tan bu yana ilk 3 haftalık kazanç dönemine ilerliyor. Euro yen karşısında yüzde 0.2 artışla 137.94 yenden işlem görüyor.

ABD dolarının 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerin izleyen Bloomberg Spot Dolar Endeksi, 20 Mart’tan bu yana en yüksek seviyesi 1,023.31 puanı görmesinin ardından yüzde 0.1 yükselişle 1,023.01 puan oldu. Endeks, bu hafta yüzde 0.9 yükseldi.

(14:00'da güncellendi)