Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Markit Economics, İngiltere'nin imalatının Temmuz ayında, durgunlaşan yeni siparişler ve üretimin ilk yarıdaki yüksek büyüme rakamlarını durdurması ile, azaldığını duyurdu.

Londra merkezli veri sağlayıcısı, endüstri endeksinin Haziran'da revize edilen 57.2'den 55.4'e gerilediğini açıkladı. Bloomberg News anketine katılan ekonomistlerin medyan tahminleri, Temmuz ayında 57.2 olurken, Haziran'da bu rakam 57.5 olarak kaydedilmişti. Yeni sipariş endeksi 60.6'dan 57.8'e gerilerken, farklı bir üretim endeksi de geriledi.

Rapor imalatta bir ivme kaybına işaret ederken, endeks anket ortalaması olan 51.5'in üzerinde seyrediyor. Endeks aynı zamanda 17 aydır yükseliyor. Farklı göstergeler de devam eden bir sağlamlığı ortaya koyuyor. Confederation of British Industry raporu, fabrika siparişlerinin 1995'ten bu yana en yüksek seviyede olduğunu gösterdi.

Londra'daki Markit'in ekonomisti Rob Dobson ''Temmuz'da biraz durgunlaşma olsa da, üretimdeki ve yeni siparişlerdeki büyüme oranları uzun süreli eğilimlerin oldukça yukarısında. Bu da istihdama ciddi katkı sağlıyor. Büyüme oranı tarihsel açıdan da oldukça güçlü bir şekilde 3. çeyrekteki sağlam bir ekonomik büyümeyi destekliyor'' dedi.