Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, dün S&P 500 Endeksi’nin 3 ayın en büyük kaybını kaydetmesinin ardından, yatırımcıların ABD tarım dışı verisini beklemeleri ile geriliyor

3D Systems Corp., RBC Capital Markets LLC’nin şirketin notunu düşürmesi ile New York’ta açılık öncesi işlemlerde yüzde 3.1 değer kaybetti. LinkedIn Corp., karının analist tahminlerini aşmasının ardından yüzde 5.5 sıçradı. Expedia Inc., kar ve satışlarının beklentilerin üzerinde gelmesi ile yüzde 4.5 değerlendi.

S&P 500 Eylül vadeli endeksi, yüzde 0.7 düşerek Londra saati ile 10:52’de 1,911.8 puan oldu. Gösterge endeks, dün yüzde 2 gerileyerek bu haftaki kaybını yüzde 2.4’e çıkardı. Dow Jones Industrial Average kontratları, bugün yüzde 0.6 düşüş ile 16,.394 puan seviyesinde.

Londra’da bulunan Hargreaves Lansdown Plc hisse senedi analistlerinden Keith Bowman, “Tarım dışı istihdam verisi, muhtemelen en çok izlenen ekonomik istatistik. Pek çok yatırımcı, piyasayı aşağı ya da yukarı yönlü etkileyerek katalizörü bekliyor” diye konuştu.

ABD'de bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi öncesinde, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı 230,000 kişi artış olacağı yönünde. İstihdam Haziran'da 288,000 artmıştı. Dünyanın en büyük ekonomisinde işsizlik oranının ise yüzde 6.1 ile 2008'den bu yana en düşükte kalacağı tahmin ediliyor.