Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Pacific Investment Management Co'nun (Pimco) kurucusu Bill Gross, kendi idaresindeki fonların bu yıl sona ermeden zirveye çıkacağı sözünü vermişti. Ancak bu tahminin gerçekleşmesi için Gross'un yönettiği fonları göz ardı etmek gerekiyor.

Chicago'daki araştırma şirketi Morningstar Inc verileri, Pimco'nun 15 karşılıklı fonunun 9'unun bu yıl diğer fonlardan iyi performans gösterdiğini ortaya koydu. Ancak bu fonlardan hiçbiri Gross tarafından yönetilmiyor. Pimco Total Refund Fund dahil, rakiplerinin yarısından fazlasının gerisinde kalan 4 fonun 3'ü ise, 70 yaşındaki 'tahvil kralı' lakaplı Gross tarafından idare ediliyor.

Mark Kiesel, Daniel Ivascyn, Mihar Worah gibi yükselen yöneticilerin de dahil olduğu rakiplerinin gerisinde kalan Gross, kısa vadeli tahviller nedeniyle sorun yaşadı. Pimco, Muhammed El-Erian'ın ani şekilde ayrılmasının ardından 2 trilyon dolarlık firmanın 'tek adam' tarafından idare edildiği kanısını yok etmek ve farklı seslere kulak vermek için 6 şef yatırım yöneticisini göreve (CIO) getirdi.

Denver'daki Lipper Inc'nin analisti Jeff Tjornehoj ''Pimco'nun başarısının arkasında yalnızca Bill Gross yok. Bu da firmanın insanların fark ettiğinden daha yetkin bir kadroya sahip olduğunu gösteriyor'' dedi.