Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İngiltere'nin önde gelen bankalarından Royal Bank of Scotland (RBS) bu yılın ilk yarısında Rusya'ya verdiği toplam kredi miktarını geçen yılın aynı dönemine göre 100 milyon sterlin azaltarak 1,8 milyar sterline çektiğini açıkladı.

Royal Bank of Scotland'ın (RBS) bilgi notunda, bu yılın ilk yarısında Rusya'ya verilen kredilerin toplamının bir önceki yılın aynı dönemine göre 100 milyon sterlin azaltılarak, 1,8 milyar sterline çekildiği belirtildi.

Notta, "Ukrayna'daki gelişmelerin ardından reytingler yeniden gözden geçirildi, limit seviyeleri yeniden ayarlandı ve yeni işletmelere ek kredi kısıtlamaları getirildi. Kredi riskleri uluslararası bir yaptırım durumuna karşı yeniden gözden geçirildi" ifadeleri kullanıldı.

RBS en son geçen hafta yayınladığı verilerde vergilendirme öncesi karlarının yılın ikinci çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık iki kat artarak 1 milyar sterline yükseldiğini açıklamıştı.

RBS tarafından açıklanan verilere göre bankanın vergilendirme öncesi karı bu yılın ilk yarısı sonu itibariyle 2,65 milyar sterline ulaştı.

ABD Başkanı Barack Obama iki gün önce Ukrayna'daki ayrılıkçılara verdiği destekten dolayı Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlar açıklamış, yeni yaptırımların Rusya'nın enerji, silah ve finans endüstrilerini hedef aldığını belirtmişti.

Avrupa Birliği'nin Rusya'yı hedef alan yaptırım paketini desteklediğini söyleyen İngiltere Başbakanı David Cameron, Rusya'ya uygulanacak olan yaptırımların AB'den ziyade asıl Rusya'yı etkileyecek şekilde tasarlandığını söylemişti.

Cameron, "Biz askeri bir karşı karşıya gelişin arayışı içerisinde değiliz. Yapmamız gereken, sahip olduğumuz ekonomik gücü kullanmak, Avrupa Birliği ve ABD olarak Rusya'ya yaptığı şeyin yanlış olduğunu göstermek" şeklinde konuşmuştu.