Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Kırım için sorumluluğun parayla ölçülemeyeceğini belirterek, "Ukrayna'nın Kırım'dan parayla vazgeçmesi mümkün değildir" dedi.

Poroşenko, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın Kırım'dan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğini söyledi. Poroşenko, Kırım konusunun iki bölümden ibaret olduğunu ifade ederek, "Birincisi arkadaşlar, Kırım satılmaz. Kırım için sorumluluk parayla ölçülmez. Ukrayna'nın Kırım'dan parayla vazgeçmesi mümkün değildir. Ukrayna ve Ukrayna toprakları satılamaz. Nokta" ifadelerini kullandı.

Kırım'da faaliyet gösteren işletmelerin zararlarının tazminatının önemli konular arasında yer aldığını dile getiren Poroşenko, Kırım Devlet Enerji Şirketi "ÇernomorNaftogaz" dahil olmak üzere ordu ve bunun gibi maddi zarar gören devlet makamları ve şirketlerinin tazminat için mahkemeye başvurmaları gerektiğini savundu.

"ÇernomorNaftogaz"ın Ukrayna doğalgazının devlet şirketinden çalındığı için aylık yüzlerce milyon kaybettiğine işaret eden Poroşenko "Halihazırda bu olay sıradan bir soygundur" dedi.

Poroşenko, Ukrayna'nın milli menfaatlerini savunmak için emrinde olan tüm araçları kullanacağını ve Adalet Bakanlığına davaların hazırlanması için talimat verdiğini ifade etti.