Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Temsilciler Meclisi ve Senato, İsrail'in füze savunma sistemi Demir Kubbe için 225 milyon dolarlık acil harcamayı onaylarken Hamas'ın kontrolündeki Gazze Şeridi ile mücadeledeki İsrail'e de destek mesajı gönderdi.

Kanun yapıcıların 5 haftalık tatil öncesinde yasamaya ilişkin işleri bitirmek için çalışmaları ile Temsilciler Meclisi ve Senato, ödeme tutanağını Başkan Barack Obama'nın imzasına uygun hale getirdi. Senato kanunu, sesli oylama ile geçirirken Temsilciler Meclisi 395'e karşı 8 oy ile kabul etti.

Rafael İleri Savunma Sistemleri Ltd. tarafından meydana getirilen Demir kubbe, 70 kilometre hıza kadar hareket etme kapasitesine sahip roketleri durdurup imha etme üzerine tasarlandı.

Güney Carolina'lı Cumhuriyetçi Lindsey Graham konu ile ilgili "Ek fonlama acilen gerekliydi çünkü İsrail kendini korumak için kullandığı Demir Kubbe füzelerini tüketmek üzereydi. Kanun yapıcılar İsrail'i sallantıda bırakamazlar." dedi.

Savunma Bakanı Chuck Hagel, Senato liderlerine İsrail'in namına Demir Kubbe'yi fon onayını sormuştu. Hagel 22 Temmuz tarihli belgede  "Fon, ihtiyaç kadar stoğu oluşturabilmek adına Demir Kubbe parçalarının üretiminin hızlanması için kullanılacak. " notunu düşmüştü.