Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, yatırımcıların beklentinin altında gelen ABD tarım dışı istihdam verisine ve Banco Espirito Santo'nun kurtarma paketine ağırlık vermeleri ile kayıp ve kazanç arasında dalgalandı.

Gelirlerinin yüzde 47'sini Kuzey Amerika'dan elde eden Honda Motor Co., Tokyo'da yüzde 1.5 geriledi. Avustralyalı petrol araştırmacısı Horizon Oil Ltd., Roc Oil Co.'nun şirket ile birleşme planlarına son verebileceği söylentileri ile yüzde 6.8 geriledi. China Everbright Ltd., ana şirketi China Everbright Group Ltd. ile Çin hükümetinin sahiplik anlaşmasını yenileme planları arasında Hong Kong'ta yüzde 15 yükseldi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi büyük bir değişiklik yaşamayarak Hong Kong saati ile 14:36'da 147.70 puan olurken, gün içinde yüzde 0.1 artış ve yüzde 0.3 düşüş arasında dalgalandı. Endeks 1 Ağustos'ta yüzde 0.8 gerileyerek son üç haftada ilk haftalık kayıbı yaşadı.

Japonya'da Topix endeksi ve Yeni Zelanda'da NZX 50 Endeksi yüzde 0.4'er geriledi. Avustralya S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.3 düşüş yaşarken, Singapur'da Strait Times Endeksi yüzde 0.7 kaybetti. Hindistan S&P BSE Sensex Endeksi ise yüzde 0.6 yükseldi.