Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(15:30'da güncellendi)

Gelişen piyasa hisseleri, Çin hükümetinin kamu şirketlerindeki reformları hızlandıracağı yönündeki söylentiler ve teknoloji hisselerinin yükselmesi sayesinde, 4 gündür ilk defa yükseldi. Polonya zlotisi 1 ayın en ciddi yükselişine yaklaşıyor.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co hisseleri Taipei'de yüzde 2.9 değer kazandı. Dubai'nin DFM General Endeksi yüzde 1.3 yükselirken, Rusya hisseleri OAO Sberbank'ın çıkışı ile kayıp ve kazanç bölgeleri arasında hareket etti. Polonya'nın WIG30 Endeksi yüzde 0.8 arttı ve zloti, Avrupa para birimleri arasında en yüksek değer kazanan oldu. China Everbright Ltd, bir revizyonla ana şirketinin ortak hissedar olacağını açıklaması sonrasında, yüzde 15 yükseldi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.7 çıkışla Londra saati ile 12:26'da 1,066.24 oldu. Çin, Komünist Parti liderlerinin piyasalara ekonomide önemli bir görev verileceğini açıklamalarının sonrasında, kamu şirketlerini yeniden yapılandırıyor.

Paris'teki BNP Paribas'ın gelişen piyasalar uzmanı Martial Godet "Uzun süredir beklenen katalizörler sonunda etkili olabilir. ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımı hamlesi öncesi bir şoka neden olmamak için temkinli olmasını bekliyoruz" dedi.

Gelişen ülke endeksi bu yıl yüzde 6.5 yukarıda seyrediyor ve endeksteki şirketlerin piyasa değerleri toplamı, bu şirketlerin 12 aylık tahmini kar toplamlarının 11.1 katı düzeyinde. Bu oran MSCI Dünya Endeksi'nde yüzde 14.7 olurken, endeks 2014'te yüzde 2.6 yükseldi.

 (15:30'da güncellendi)