Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hong Kong’ta işlem gören Çin hisseleri, hizmet endüstrisi endeksinin rekor düşük seviyeye düşmesinin ardından değer kaybediyor. WH Group Ltd., ilk işlem gününde yükseldi.

Hang Seng China Enterprises Endeksi, yüzde 0.6 düşerek Hong Kong saati ile 11:04’te 11,0.17.64 puana geriledi. Endeks, dün yüzde 1 yükseliş kaydetmişti. Dünyanın en büyük domuz üreticisi WH Group, ilk halka arz fiyatı ile yüzde 6.5 değerlendi. Hang Seng Endeksi, yüzde 0.2 düşüşle 24,552.39 puan oldu.

IG Investment Management (Hong Kong) Ltd. fon müdürlerinden Benjamin Tam, “Son rallinin ardından hala konsolidasyon dönemindeyiz. Çin ekonomisi iyileşmeye devam ediyor ancak ivmesi daha zayıf” yorumunu yaptı.

HSBC Holdings Plc ve Markit Economics’in tarafından açıklanan, Çin’in hizmet endüstrisi endeksi Temmuz verisi 50 olarak, Kasım 2005’te başlayan seriden bu yana en düşük seviyeye geriledi. Endeks, Haziran ayında ise 53.1 seviyesindeydi. Hükümetin imalat dışı satın alma yöneticileri endeksi, geçtiğimiz hafta açıklanan verilere göre Haziran ayında 55 iken Temmuz ayında 54.2’ye geriledi. 50’nin üzerindeki rakamlar genişlemeye işaret ediyor.