Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, S&P 500 Endeksi 2 yılın en büyük haftalık kaybının ardından, Berkshire Hathaway Inc.’in beklentileri aşan kar açıklaması ve Portekiz’in Banco Espirito Santo SA’yı kurtardığını açıklaması ile yükseldi.

Warren Buffet’ın sahip olduğu Berkshire Hathaway Inc., tahminlerin üzerinde kar açıklaması ile yüzde 3.1 değer kazandı. Anadarko Petroleum Corp. ve Noble Energy Inc., enerji sektöründeki şirketlerin yükselişine öncülük ederek yüzde 4.8 değer kazancı. Michael Kors Holdings Ltd., bu yıl karlılığının düşeceğini açıklamasının ardından yüzde 5.9 değer kaybı ile S&P 500’deki en büyük düşüşü kaydetti.

S&P 500, yüzde 0.7 artarak New York saati ile 16:00’da 1,938.99 puan oldu. Dow Jones Industrial Average, geçtiğimiz hafta için kazancını daraltmasının ardından, 75.91 puan veya yüzde 0.5 yükselerek 16,569.28 puana yükseldi. 5.6 milyardan fazla hisse senedi işlem gördü ve işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 1.4 altında seyretti.

St. Louis merkezli Stifel, Nicolaus & Co. para yöneticisi Chad Morganlander konu ile ilgili, “Jeopolitik endişelerin ötelendiğini görüyoruz ki bu durum risk alımını bugün için destekliyor. Genel olarak ekonomi beklentilerin üzerinde gelen bilançolar ile ilerliyor” dedi.

S&P 500 geçtiğimiz hafta, Exxon Mobil Corp.’un tahminlerin altında kalan kar açıklaması, Arjantin’in iflası ve Banco Espirito Santo’dan sermayesini yükseltmesinin talep edilmesi ile yüzde 2.7 geriledi.