Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İsrail ordusundan adının açıklanmasını istemeyen üst düzey askeri bir yetkili, "Ordu, kara operasyonunu tamamlayarak İsrail sınırına 08.00 itibariyle tamamen geri çekildikten sonra Gazze sınırına paralel olarak yeniden konuşlandı. Operasyon başlarken tünellerin yok edilmesi konusunda ortaya konulan askeri hedeflere ulaşıldı. Bu nedenle geri çekilmemek için bir neden kalmadı" dedi.

Söz konusu yetkili, ateşkese Hamas'ın uymaması ve ihtiyaç doğması halinde İsrail ordusunun yeniden "Gazze'ye girmekten çekinmeyeceğini" ifade etti.

Öte yandan, İsrail ordusu yaptığı açkılamada, bu sabah itibariyle sağlanan ateşkesin ardından şu ana kadar Gazze'den İsrail'e her hangi bir roket atışı yapılmadığını duyurdu.

İsrail, 7 Temmuz Pazartesi günü "Koruma Hattı" adıyla Gazze'ye yönelik hava ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz Perşembe günü de karadan saldırıya geçmişti. İsrail, kara saldırılarının hedefinin Hamas tarafından kullanılan tünelleri imha etmek olarak açıklamıştı.

İsrail'in saldırılarında, şu ana kadar çoğunluğu kadın ve çocuk bin 867 Filistinli hayatını kaybetti, 9 bin 470 kişi yaralandı.

AA