Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avustralya Merkez Bankası, gösterge faiz oranını rekor düşük seviyede tuttu ve düşük büyüme trendi doğrultusunda borçlanma maliyetlerinde değişiklik olmayacağı bir dönem beklendiğini tekrarladı.

Başkan Glenn Stevens ve yönetiminin açıklamasına göre gecelik faiz oranı hedefi 12 aylık süre boyunca yüzde 2.5 olarak tutulurken, açıklamanın bir öncekine göre neredeyse değişmediği görüldü. Bloomberg anketine katılan 32 ekonomistin tamamı alınan kararlarla aynı doğrultuda tahminde bulunmuştu.

Stevens açıklamasında, "En tedbirli yol faiz oranlarında istikrarlı bir süreç gibi görünüyor. Enflasyon ikinci çeyrekte hızlanırken, düşük maaş artışı faiz oranı seviyelerine rağmen enflasyonu hedef ile tutarlı düzeyde tutacaktır" dedi.

Avustralya doları kararın ardından ABD doları karşısında büyük bir değişiklik göstermezken, Sidney saati ile 14:44'te 93.33 ABD sentinden işlem gördü. Avustralya doları Temmuz'da yüzde 1.5 gerileyerek son beş ayda yüzde 7.7'lik kazanç sağladığı aylık ralliye son verdi. Bloomberg anketine katılan analistlerin tahmin medyanına göre, gelecek yıl ikinci çeyrekte 87 ABD sentine kadar düşüş yaşanacak.