Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, S&P 500’ün dün 2 ayın düşüğüne gerilemesinin ardından, Sprint Corp. ve Time Warner Inc. hisselerinin satın alma anlaşmalarından vazgeçilmesi ile gerilemesinin tüketici ürünleri hisselerindeki yükselişi dengelenmesi ile yatay bir seyir izledi

Sprint Corp., T-Mobile US Inc. ile birleşme anlaşmasının başarısız olmasının ardından yüzde 19 değer kaybetti. Time Warner ise, Rupert Murdoch'ın sahip olduğu 21st Century Fox'un satın alma teklifini geri çekmesi ile yüzde 13 düştü. Molson Coors Brewing Co. ve Kellogg Co., tüketici ürünleri hisselerindeki yükselişi hızlandırdı.

Standard & Poor’s 500 Endeksi, yüzde 0.1’den az artışla New York saati ile 16:00'da 1,920.24 ile günü tamamladı. Endeks, 100 gün ortalamasının altına düştükten sonra daha önceki kayıplarını azalttı. Dow Jones Industrial Average, 13.87 puan veya yüzde 0.1’den az artışla 16,443.34 oldu. ABD Borsalarında yaklaşık 6.5 milyar hisse işlem gördü ve tüm hisselerde işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 12 yukarısında seyretti.

New Jersey'deki Stifel Nicolaus&Co yatırım yöneticisi Kevin Caron "Kenarda yeniden piyasalara girmeyi bekleyen sermaye var. Bunun sebebi bazı yatırımcıların bu seviyelerde kalmak istemesi olabilir. Gelen düzeltme bazı yatırımcıların ilgisini çekecek düzeydeydi" dedi.

S&P 500, Ukrayna endişeleri ile yüzde 1 gerileyerek Mayıs sonrası en düşük seviyeye indi. Gösterge endeksi, 24 Temmuz'da 1,987.98'i gördükten sonra yüzde 3.4 geriledi. Endeks, küresel bazda şirketlerin olumsuz kar rakamları açıklamaları, Arjantin'in iflası ve Banco Espirito Santo SA'nın sermaye artırımı talimatı almasının ardından, Haziran 2012'den bu yana en ciddi düşüşünü yaşamıştı.