Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:00'da güncellendi)

ABD ve Avrupa hisse senetleri gerilerken, ABD Hazine tahvilleri yükseldi. Buna Rusya ile Batılı ülkeler arasında Ukrayna üzerinden artan gerilimin küresel ekonomiyi olumsuz etkileyeceğine yönelik endişelerin güvenli liman arayışını beraberinde getirmesinin neden olduğu belirtiliyor.

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi New York saati ile 13:55'te yüzde 0.2 geriledi. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.7 düştü. Almanya'nın iki yıl vadeli tahvillerinin faizi eksi yüzde 0.004'e kadar düşerken, 10 yıllıkların faizi 2 ayın düşüğünde. Gelişen piyasa hisseleri 5 haftanın düşüğüne gerilerken, Rusya'nın Micex Endeksi kayıp yaşadı. Altın yüzde 0.4 değer kazandı.

Rusya, Ukrayna krizinin ABD ile müttefikleri ile arasında Soğuk Savaş sonrasındaki en ciddi soruna dönüşmesi ile, kendisine yaptırım uygulayan ABD ve Avrupa Birliği ülkelerine karşı bazı gıda ürünlerinde ithalat yasağı getirdi. AMB, Ukrayna krizinin Euro Bölgesi'nde ekonomik toparlanmanın karşı karşıya kaldığı zorlukları güçlendirmesi ile birlikte, faizleri değiştirmeyerek rekor düşük seviyelerde tuttu. ABD hisseleri, işsizlik başvurularında geçen hafta görülen düşüş ile, önce arttı.

New York'taki Wells Fargo Funds Management'ın stratejisti John Manley " Ukrayna konusundaki belirsizlik, daha önce gelen olumlu verileri gölgeledi. Piyasa pozitif veriye uyum sağlamıştı, ancak jeopolitik gerilime ayak uydurmak zor. Gerilimin artmasıyla sorunun kontrolden çıkacağı noktaya yaklaşıyoruz" dedi.

(21:00'da güncellendi)