Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:45'te güncellendi)

Avrupa hisseleri, Rusya'nın Ukrayna kaynaklı yaptırımlara karşı misillemelerini, şirket karlarını ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin yorumları ile dalgalı seyrediyor.

Munich Re, beklentilerin altındaki kar rakamları ile, yüzde 1.8 geriledi. Adidas AG, 2014 için kar tahminini düşürmesi ile yüzde 3.6 kaybetti. Commerzbank AG, ikinci çeyrekte kârının iki katından fazla bir düzeye yükseldiğini açıklaması üzerine yüzde 2.6 ilerledi. Nestle SA, yılın ilk yarısında gelirinin analist beklentilerini aştığını ve hisse geri alımı planladığını bildirmesi sonrasında yüzde 3.7 yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi, önceki saatlerde yüzde 0.4 kayıp yaşamasının ardından Londra saati ile 14:28'de yüzde 0.1 gerileyerek 329.6 puanda. Stoxx 600 dün, Ukrayna sınırındaki Rusya birliklerinin artırılması ile oluşan endişeler üzerine 15 Nisan'dan bu yana en düşüğe geriledi. Endeks 10 Haziran'daki altı yılın zirvesinden bu yana yüzde 5.7 düşüş yaşadı.

Frankfurt'taki Quoniam Asset Management GmbH'nin hisse senedi yöneticisi Soeren Steinert " Hala belirsizlik var. Bugün Munich Re başta olmak üzere olumsuz kar rakamları ve Almanya'dan hayal kırıklığı yaratan makro-ekonomik veri geldi. İnsanlar yeni pozisyonlar almadan önce tedbirli davranıyorlar" dedi.

Almanya sanayi üretimi, Rusya ile artan gerilim nedeniyle Haziran'da beklentinin altında arttı. Mevsimsellikten arındırılmış sanayi üretimi Haziran'da yüzde 0.3 artarken, Mayıs ayı rakamları yüzde 1.7 düşüş olarak revize edildi. Haziran'da son dört ayda ilk defa artış kaydedilirken, buna rağmen Bloomberg anketine katılan 34 ekonomistin tahmin medyanı yüzde 1.2 artış olacağı şeklindeydi.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) gösterge faizini yüzde 0.15'te tuttu.

(17:45'te güncellendi)