Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Direktörlüğü görevini son dört yıldır sürdüren Mark Lewis, bugün görevini resmen yeni direktör Srikant Seshadri'ye bırakıyor.

Lewis'in Türkiye'deki görev süresi sona ermeden önce Washington'dan Ankara'ya gelen Seshadri, IMF'nin Türkiye Direktörlüğü'nde kısa bir süre Lewis'le birlikte çalıştı. Lewis, dün itibariyle Türkiye'deki son iş gününü tamamladığını, bundan böyle Türkiye ve IMF ilişkilerinden Seshadri'nin sorumlu olacağını söyledi.

Seshadri, 1998-2001 yılları arasında Goldman Sachs'ın New York'taki merkezinde görev yaptı. 2001 yılında IMF'ye katılan Seshadri, 2006 yılına kadar IMF'nin Washington'daki merkezinde ekonomist olarak çalıştı. Washington'da sürdürdüğü çalışmaların sonunda 2006 yılında IMF'nin Kıdemli Ekonomisti olan Seshadri, 2010 yılında Daire Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Bugüne kadar IMF'nin Washington'daki merkezinde çalışan Seshadri, bugün itibariyle IMF'nin Türkiye Direktörü olarak göreve başladı.

Türkiye ile IMF arasında 1961 yılında imzalan gözden geçirme anlaşması ile başlayan ve 2008 yılına kadar devam eden kredi-borç ilişkisi, son borç diliminin de ödenmesinin ardından yeni bir boyut kazanmıştı.

Türkiye'nin geçen yıl itibariyle IMF'ye olan bütün borçlarını kapatmasının ardından IMF Türkiye Direktörü Lewis, Türkiye'nin 5 milyar dolarla IMF'ye finansal katkı sağlayacak ülkeler arasında yer alacağını belirtmiş, "Türkiye'nin küresel krize karşı uluslararası yanıtın önemli bir parçası olan küresel güvenlik ağına yapmış olduğu katkıyı takdirle karşılıyoruz," ifadesini kullanmıştı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, haziran ayında IMF Türkiye Direktörü Lewis ve yeni Direktör Seshadri ile yapılan görüşmeye ilişkin sosyal paylaşım platformu twitter üzerinde bilgi vermiş ve görüşmenin fotoğrafını paylaşmıştı.