Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Rusya Devlet Başkanı Putin, ülkesinin Ukrayna'daki anlaşmazlığı durdurabilmek için her şeyi yapacağını söyeldi. Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanları Rusya'nın Ukrayna'ya gönderdiği yardım konusunda telefonda görüştü.

Putin, Rusya'ya karşı alınan yaptırım kararlarını değerlendirerek Kremlin'in karşı yaptırımlarının yerli üretimin teşvik edilmesine yardımcı olacağını savundu.

Putin, yabancı yatırımcıların Rusya'da kendini güvende hissetmesi için gereken teşvik ve politikaların devam ettirilmesi gerektiğini ifade etti. Putin ayrıca, ülkesinin BRICS'in Döviz rezerv havuzuna 30 milyar dolar göndereceği bilgisini paylaştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan ederek Rusya'ya bağlanan Kırım'ın ilhak edildiği yönündeki suçlamaları reddetti. Putin, Kırım'ın kendi tarihi ve değerleriyle Rusya için birleştirici rol oynayacağını söyledi.

Putin, "Kırım ilhak edilmedi, bu halkın iradesidir. Kırım'da yaşayan insanlar kendi gelecekleri hakkında fikirlerini söyledi. Herhangi bir yasa dışı faaliyetten bahsetmek saçma. Biz sadece insanlara ne istediğini sorduk, bu demokrasi değilse nedir? Suçlamaların içi boş ve temelsiz" ifadelerini kullandı.

Putin, Rusya'nın her bölgesi için devlet bütçesinden para ayrıldığını kaydederken, Kırım'ın da böyle değerlendirilmesini istedi.