Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:15'te güncellendi)

Küresel hisse senetleri, Ukrayna'da gerginliğin yeniden tırmanması ile geriledi. ABD Hazine tahvilleri yükselişi sürdürürken, altın ve yen kayıpları azalttı.

MSCI Dünya Endeksi New York saati ile 13:09'da yüzde 0.2 geriledi. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi New York saati ile yüzde 0.3 düşüş yaşarken, Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.8 çıkış sağladıktan sonra yüzde 0.4 geriledi. 10 yıllık ABD Hazine tahvil faizi 7 baz puan düşerek yüzde 2.34'e geriledi. Vadeli altın kontratları yüzde 0.8 yükselişle önceki yüzde 1.7'lik kaybı azalttı.

Ukrayna ordu sözcüsü Andriy Lysenko, silahlı olduğunu belirttiği Rusya konvoyunu vurduklarını açıkladı. Ukrayna hükümeti daha önce, Rusya'nın ülkenin doğusundaki isyancılara mühimmat sağladığını belirtmişti.

Miller, Tabak & Co LLC stratejisti Matt Maley " İnsanlar Putin'in yumuşak tondaki yorumlarının fazla uzun sürmeyeceği konusunda endişeliydi. Öyle de oldu. Bu durum hiç iyi değil" diye konuştu.

Küresel hisse senetleri bu hafta, jeopolitik risklerin ağırlığını hissettirdiği bir ortamda, küresel toparlanmanın hız kaybediyor olabileceğine ilişkin işaretlerin, merkez bankalarının teşvikleri devam ettireceği beklentilerini güçlendirmesi sonucu ralli yaptı. Bugün üretici fiyatları ve imalat sanayi verilerinin açıklanacağı ABD'de dün açıklanan işsizlik başvuruları ve perakende satışlar verileri beklenenden kötü çıktı. Çin'de kredi büümesinde güçlü bir düşüş olurken, İngiltere, Euro Bölgesi ekonomisinin, beklenmedik bir şekilde, genişleyememesinin ardından ekonomik büyüme rakamını açıklayacak.

S&P 500 dün yüzde 0.4 tırmanarak 30 Temmuz sonrası en yüksek seviyeye yükseldi. Endeks bu hafta, Ukrayna'daki krizin derinleşmeyeceği yorumları üzerine yüzde 1.7 artmıştı.

(21:15'te güncellendi)