Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, jeopolitik tansiyonların hafiflemesiyle yen zayıflarken, Topix endeksinin yükselişi 7. güne taşıması ile yükseliyor.

Skymark Airlines Inc., AirAsia Bhd’nin şirkete teklif sunacağı söylentileri ile yüzde 28 değerlendi. Malezya havayolu genel müdürü ise teklif iddialarını reddetti. Klima üreticisi Daikin Industries Ltd., Credit Suisse Group AG tarafından notunun yükseltilmesinin ardından yüzde 4.5 prim yaptı. Kansai Electric Power Co., sonbaharının başlarında tesisin güç oranında artışa başvuracağının söylenmesinin ardından yüzde 2.7 yükseldi.

Topix endeksi, yüzde 0.7 artışla Tokto saati ile 12:32’de 1,280.37 puan olarak 1 Ağustos’tan bu yana en yüksek kapanışı gerçekleştirmeye ilerliyor. Endeksteki 33 sanayi grubundan 3’ü hariç tümü yükseliş kaydetti. Nikkei 225 Stock Average, yüzde 0.9 yükselerek 15,465.95 puana yükseldi. Yen dolar karşısında, dün yüzde 0.2 düşmesinin ardından, bugün yüzde 0.1’den az gerileyerek 102.62 seviyesine geldi.

Tokyo’da bulunan Tokio & Nichido Fire Insurance Co. portfolyo yöneticisi Yusuke Kuwayama, “Jeopolitik gerilimler sona erdiği zaman yatırımcılar yeniden temel prensiplerine odaklanacaklar. Japonya hisseleri, yerli yatırımcıların güçlü iştahı ile yükseliyor” diye konuştu.