Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Arçelik AŞ'nin yurt dışında satılacak 500 milyon euro veya muadili para karşılığındaki borçlanma aracı ihracını onayladı.

SPK haftalık bültenine göre; Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ yurt dışında satılması planlanan, azami 750 milyon dolarlık, Volkswagen Doğuş Finansman AŞ 410 milyon liralık, Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret AŞ 200 milyon liralık ve Ulusal Faktoring AŞ de 200 milyon liralık nitelikli yatırımcılara satılması planlanan borçlanma aracı için Kurul'a başvuruda bulundu.

Kurul'a ayrıca, Garanti Bankası AŞ 30 milyon liralık varant ihracı için, Egeli & Co. Yatırım Holding AŞ 25 milyon liralık ve ALJ Finansman AŞ ise 150 milyon liralık tahsisli olarak ve nitelikli yatırımcılara satılması planlanan borçlanma aracı için müracaat etti.

Kurul, Gedik Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin 8 milyon 866 bin 435 lirası iç kaynaklardan ve 493 bin 565 lirası kar payından olmak üzere bedelsiz sermaye artırımı için başvurduğunu bildirirken, Şirketin 13 Haziran 2014 tarihli benzer nitelikteki başvurusunu işlemden kaldırdığını duyurdu.

İhraç belgesi onaylanan borçlanma araçları

Kurul, Arçelik AŞ'nin yurt dışında satılacak 500 milyon euro veya muadili para karşılığındaki borçlanma aracı ihracını onayladı.

Aktif Yatırım Bankası AŞ'nin yurt dışında satışı gerçekleştirilecek 450 milyon liralık, İş Finansal Kiralama AŞ'nin nitelikli yatırımcılara ihraç edilecek 400 milyon liralık borçlanma aracı başvurusuna onay veren Kurul, TEB Finansman AŞ'nin 250 milyon liralık ve TGS Dış Ticaret AŞ'nin 84 milyon liralık tahsisli ve nitelikli yatırımcılara ihraç edilecek borçlanma aracı başvurusunu da olumlu karşıladı.

Kurul tarafından ayrıca, SGT Sanayi ve Ticari Ürünler Dış Ticaret AŞ'nin 500 bin liralık tahsisli ihraç edilecek borçlanma aracı başvurusu da uygun bulundu.

Asya Varlık Kiralama'nın 140 milyon liralık kira sertifikası ihracı başvurusu değerlendirilmedi

Kurul, Jorda Information Limited'in faaliyetlerinin denetlenmesi sonucunda, tanıtım aracılığı faaliyetinin yetki belgesi alınmaksızın gerçekleştirilmesi nedeniyle bir kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Asya Katılım Bankası AŞ pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerin suç kapsamında olması nedeniyle, işlemlerden sorumlu olduğu tespit edilen kişi hakkında suç duyurusunda bulunmaya karar veren Kurul, bu kişiye geçici olarak 2 yıl süreyle Borsalarda işlem yapma yasağı getirdi.

Kurul, Asya Varlık Kiralama AŞ tarafından ihraç edilmesi planlanan 140 milyon lira nominal değerli kira sertifikalarına ilişkin tertip ihraç belgelerinin onaylanması talebinin, paylarının işlem sırası kapatılmış bulunan Asya Katılım Bankası AŞ'nin ortaklık yapısı ve yönetiminin değişimiyle ilgili belirsizlikler nedeniyle, paylarının işlem sırasının kapalılık halinin ortaklık yapısındaki belirsizlik giderilene kadar devam etmesine karar verildiği dikkate alınarak, bu aşamada değerlendirmeye alınmamasının kararlaştırıldığını duyurdu.

AA