Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avustralya Merkez Bankası (RBA) Başkanı Glenn Stevens, Avusturalya ekonomisinin büyümenin desteklenmesi için düşük faiz oranlarına değil, güvenin yükselmesine ihtiyacının olduğunu söyleyerek para politikasının değişmeyeceği sinyalini verdi.

Stevens, “Şu an faiz oranlarının şu an aradığımız cevap olduğunu düşünmüyorum, bu durum değişebilir. İlerleyebilmemiz için güven atmosferinin artması gerekiyor. Ancak ben bunu gerçekleştiremem” ifadelerini kullandı.

RBA, geçtiğimiz yılın Ağustos ayından bu yana politika faizini rekor düşük seviye olan yüzde 2.5’te tutarak azalan kaynak yatırımından diğer talep kaynaklarına geçişi teşvik etmeyi amaçlıyor. Konut inşaatları artış gösterirken işletmeler genişleme arayışı içindeler, ekonomik büyüme ise uzun vadede ortalamanın altınsa seyrediyor.

Royal Bank of Canada Avustralya ekonomisi ve sabit gelir stratejisi müdürü Su-Lin Ong, “RBA, sabretmenin önemini ve politikaların limit olduğunu ifade ediyor. Açıklama, düşük büyüme hızından kaynaklanan hayal kırıklığına işaret ediyor” diye konuştu.