Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, 7 günlük yükselişin ardından bireysel bankacılık ve sigorta şirketlerinin düşüşlere öncülük etmesi ile kazançları azaltıyor.

Aiful Corp. yüzde 2.9 gerileme ile bireysel bankacılık şirketlerindeki düşüşe öncülük ederken, sigorta şirketi Anicom Holdings Inc. yüzde 5.9 değer kaybetti. Hitachi Metals Ltd.’in Wisconsin merkezli Waupaca Foundry Inc.’i satın alma planlarını açıklanmasının ardından yüzde 3.2 yükseldi. Cosmo Oil Co., Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities Co.’nun şirketin notunu düşürmesinin ardından yüzde 2 geriledi. NGK Spark Plug Co. ise yüzde 2 değerlendi.

Topix endeksi, yüzde 0.3 yükselmesinin ardından yüzde 0.1’den az düşerek Tokyo saati ile 12:40’da 1,279.83 puan oldu.  Nikkei 225 Stock Average, yüzde 0.1 artarak 15,463.81 puana geldi. Hisse senetleri, ABD enflasyonun düşük kalmayı sürdürmesi ve konut inşaatlarının artış göstermesinin ardından yükseldi.

Fukoku Mutual Life Insurance hisse senetleri genel müdürü Ichiro Yamada, “Piyasa, 7 günlük yükselişin ardından düzeltmeye gidiyor. ABD ekonomik verileri ise tekrar güç kazanıyor. Konut sektörü kötü değil veya fazla ısınma sinyalleri veriyor ve bu piyasa için olumlu” dedi.