Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, emlak ve enerji şirketleri öncülüğünde, yarın açıklanacak olan imalat sanayi verisi öncesinde 4 günden beri ilk kez düşüş kaydediyor.

Gemdale Corp., ilk yarı net gelirinde yüzde 50 düşüş olduğunu açıklamasının ardından yüzde 0.9 değer kaybetti. En büyük inşaat şirketleri China Vanke Co. ve Ploy Real Estate Group Co. en az yüzde 1.4 geriledi. Yanzhou Coal Mining Co. yüzde 1.1, Sinopec Shanghai Petrochemical Co. ise yüzde 2.7 düştü. Ping An Insurance (Group) Co. bilanço açıklamasının ardından yüzde 0.8 değer kaybına uğradı.

Shanghai Bileşik Endeksi, yüzde 0.2 düşüş ile 2,241.60 puana gelerek 8 ayın en yükseğinden geriledi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin meydanına göre, HSBC Holdings Plc ve Markit Economics öncü imalat sanayi endeksinin (öncü PMI) bir önceki ayın 51.7 seviyesinden Ağustos ayında 51.5’e gerilemesi bekleniyor.

Şanghay’daki Zheshang Securities Co. analistlerinden Zhang Yanbing, “Yatırımcılar yarın açıklanacak ve ülkenin ekonomik toparlanma sürecini gösterecek olan HSBC PMI’ını bekliyorlar. Hisse piyasası son zamanlarda biraz yükseldi ve şu an düzeltme görülüyor. Yatırımcılar mola veriyor” dedi.

CSI 300 Endeksi yüzde0.3 düşerken Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.5 geriledi. Bloomberg Çin-ABD endeksi dün yüzde 0.1’den az arttı. Shanghai endeksinde işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 10 yukarısında seyretti.