Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, değerlemelerin bu yılın en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından ve BHP Billiton Ltd’nin gerilemesinin materyal hisselerini aşağı çekmesi ile değer kaybediyor.

Dünyanın en büyük madencilik şirketi BHP Sidney’de yüzde 3.9 geriledi. Biostime International Holdings Ltd., yarı yıl kazancının tahminlerin altında kalması ile yüzde 9.7 değer kaybetti. QBE Insurance Group Ltd.,  A650 milyon dolar (604 milyon dolar) sermaye artırımını tamamlamasının ardından Sidney’de yüzde 5.6 değerlendi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0.1 düşerek Hong Kong saati ile 14:27’de 148.65 puan oldu. Endekste düşen ve yükselen hisse sayıları aynı seviyede seyrediyor. Fed faiz artışının zamanlaması belirlemek için ekonomik verileri takip ederken dün açıklanan veriler ABD’de enflasyon baskılarının limitli olmayı sürdürdüğünü ve konut başlangıçlarını yükseldiğini gösterdi.

Sidney’de bulunan CMC Markets analistlerinden Ric Spooner, “Değerlemelerin yüksek olması ile piyasalar o kadar da hayal kırıklığına uğramayacak. Kısa dönem traderları BHP’deki pozisyonlarını tersine çeviriyorlar. ABD’den dün gece gelen ekonomik haberler, hisse senetleri için olumlu olan makro ortamı dağıtmadı” diye konuştu.