Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Apple hisseleri, yatırımcıların gelir büyümesinde hızlı başlangıç sağlayabilecek daha geniş ekranlı iPhone ve akıllı kol saati gibi yeni ürünleri beklemeleri ile 2012 yılındaki rekoru aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesinden kapanış yaptı.

Apple Inc. dün yüzde 1.4 yükselerek 100.53 dolar seviyesine geldi ve 19 Eylül 2012’de iPhone 5’in satışa çıkması öncesindeki 100.30 dolarlık rekorunu aştı. Apple hisseleri bu yıl yüzde 25 yükseldi.

Apple akıllı telefonlarının 2007‘de ilk çıkışını takiben 7 katı değerlenen Apple hisseleri, iPhone 5’in piyasaya sunulmasının ardından şirketin Steve Jobs’un yokluğunda hit ürün fikirlerini tükettiği endişeleriyle bu yıl değerinin üçte birini kaybetti. Ancak analistlerin iPhone’un bu yılın sonuna doğru piyasaya sunulmaya hazırlanan yeni sürümünün rekor satış gerçekleştireceği tahminleri ile genel olarak akış değişti.

Bu yıl başında Apple’ı kendi hisselerinden daha fazlasını geri almaya teşvik eden aktivist yatırımcı Carl Icahn, şirketin hisse fiyatındaki yükselişin, iPhone üreticisine az değer biçilmiş olduğu iddiasının doğruluğunu kanıtladığını söyledi.