Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:33'te güncellendi)

Avrupa hisseleri, Nisan ayından bu yana en dik iki günlük artışın ardından, yatırımcıların merkez bankalarından ipuçları beklemeleri ile yatay seyrediyor.

Heineken NV, yılın ilk yarısındaki karının analist beklentilerini aşması sonrasında Ekim 2008'den bu yana en dil yükselişi kaydetti. Carlsberg A/S, yıllık kar tahminini düşürmesi ile yüzde 3.6 geriledi. Balfour Beatty Plc ise Carillion Plc'nin yükseltilmiş teklifini de reddetmesi sonrasında yüzde 6.7 değer kaybetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi günü yüzde 0.1'den az gerileme ile 335.3 puandan kapattı. Gösterge endeks, Ukrayna ve Rusya arasındaki krize yönelik endişelerin hafiflemesi ile son iki günde yüzde 1.8 yükseldi.

Paris'te bulunan Ofi Gestion Privee yatırım yöneticisi Jacques Porta konuya ilişkin "yatırımcı Jackson Hole ve Fed tutanaklarını bekliyor. Draghi'den gelecek parasan genişleme politikası sinyali yatırımcıyı tatmin edebilir. Yatırımcının Yellen'dan beklentisi ise faiz artırımının mümkün olduğunca geç gelmesi olacak. Bir değişiklik olmaması halinde alım yapmak mümkün değil" yorumlarını yaptı.

Avrupa hisseleri , İngiltere Merkez Bankası tutanaklarında iki politika yapıcının bu ay faiz artırmak istediğinin anlaşılması ile faiz konusunda 3 yılı aşkın süredir ilk kez fikir ayrılığı yaşanmasının ardından, daha önceki yüzde 0.2'lik kayıplarını geri aldı.

Fed bu akşam 29-30 Temmuz tarihli toplantısının tutanaklarını yayımlayacak. İki merkez bankası da politika faizinin ne zaman artırılacağını düşünüyor.

Kansas City Fed'in ekonomik sempozyumu Jackson Hole'da yarın başlıyor. Fed Başkanı Janet Yellen ve Avrupa Merke Bankası Başkanı Mario Draghi'nin 22 Ağustos'ta Jackson Hole'da konuşması bekleniyor. 

(19:33'te güncellendi)