Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisselerinin çoğu Tencent Holdings Ltd.’nin teknoloji şirketlerindeki yükselişi hızlandırması ile enerji hisselerindeki düşüşü dengeleyerek artış kaydediyor. Güney Kore vonu, gelişmekte olan ülke para birimlerindeki düşüşe öncülük etti.

Tencent Holdings Ltd., Nasdaq Bileşik Endeksi’nin yükselmesinin ardından, Hong Kong’ta yüzde 1.8 değerlendi. Cnooc Ltd. Hong Kong’ta 9 günden bu yana ilk kez gerilerken, SK Innovation Co. yüzde 6.3 indi. Shanghai Bileşik Endeksi, yarın açıklanacak olan öncü imalat sanayi verisi öncesinde 8 ayın en yükseğinden düşüş kaydetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yatay bir seyir izleyerek Hong saati ile14:31’de 1,084.42 puan oldu. Endeks, Rusya ve Iraj^taki gerilimlerin hafiflemesi ile dün 3 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Fed bugün yatırımcılara ABD’de faiz artışının zamanı hakkında ipuçları verebilecek toplantı tutanaklarını yayınlayacak.  Fed Başkanı Janet Yellen bu hafta küresel merkez bankaları yetkililerine hitap edecek.

Bangkok’taki Manulife Asset Management Co. hisse senedi yatırım direktörü Jintana Mekintharanggur, “Yatırımcıların çoğu faiz oranlarının yönünde daha iyi bir bakış açısına sahip olmak için Fed tutanaklarını ve Yellen’in konuşmasını bekliyorlar. Gelişen piyasa hisseleri, özellikle de Çin hisseleri, çoğu hissenin çok yanlış ralliler yapmasının ardından mola alabilirler” yorumunda bulundu.

Bloomberg’in derlediği verilere göre, gelişen piyasaların gösterge endeksi bu yıl yüzde 8.1 yükselirken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi,  yüzde 4.4 artış gösterirken, 14.9 kat değerleme kaydedildi.